Tanulj otthon!

Jogszerű civil működés a gyakorlatban

A kurzus célja, hogy segítsünk eligazodni a jogszabályok világában a civil szervezettel rendelkező cserkészcsapatoknak. Ha szervezet alapításában gondolkodtok, vagy most vetted át a civil szervezetet az elődödtől, végezd el a kurzust. Ha speciális kérdésed van, akkor is jó helyen jársz, a kurzus elvégzése után részt vehetsz egy személyes konzultáción is.

Miről lesz szó?

Ha végigcsinálod a kurzust, lesz egy alap képed a civil szervezetek működéséről, megismerkedsz a legszükségesebb jogi fogalmakkal, hosszútávon használhatod a szakmai anyagokat és segédleteket.

Legnagyobb lehetőség a fentieken kívül, hogy szakértők válaszolják meg feltett kérdéseidet és részt vehetsz egy személyes konzultáción is (online).

Mi kell hozzá?

Tudnivalók

A kurzus elvégzését 16 év felett ajánljuk olyan cserkészeknek, cserkészvezetőknek, akik gondolkoznak civil szervezet alapításában, vagy szeretnének jobban belelátni a civil szervezetk működésébe, esetleg aktívan részt vennének csapatuk ilyen típusú feladataiban. A szakértői részvétel miatt olyanokat is várunk, akik az általános működéssel úgy gondolják, képben vannak, de 1-2 speciális kérdésben örülnének segítségnek.

A kurzus három részből áll.

1. rész: A tananyag elsajátítása

Ehhez kapcsolódó egyszerű ellenőrző kérdések, feladatok elvégzése. Ez a rész tudásodtól függően 60-180 percet vesz igénybe. Jelentkezést követően egyéni tempóban, önállóan elvégezhető.

2. rész: Kérdezz-felelek

Személyes konzultáció előtt lehetőséged van egy űrlapon keresztül – akár saját szervezetedre vonatkozóan - speciális kérdéseket feltenni, melyekre Dr. Gazsi Adrienn civil jogi szakértő fog válaszolni neked. A kérdéseket 2020. június 15-ig teheted fel.

3. rész: Online konzultáció

Dr. Gazsi Adrienn civil jogi szakértővel előre egyeztetett időpontban, de legkésőbb június 30-ig tudsz közvetlenül konzultálni. Akkor menj személyes konzultációra, ha korábban nem kaptál még választ a kérdésedre, vagy összetettebb az ügyed.

A 30 perces személyes konzultáción való részvétel feltétele, hogy kitöltsd az 1. részben található feladatokat. Nem hosszúak, de fontosak.

Az esemény az EFOP-1.12.1-17-2017-00009 – Lépj át a határaidon! projekt keretében valósul meg.

Jelentkezés

Ha érdekel ez a téma, töltsd ki a jelentkezési űrlapot, amit itt találsz: jelentkezés!

Amint beérkezik hozzánk jelentkezésed, a téma felelőse 1-2 napon belül megküldi neked e-mailen a folytatáshoz szükséges tudnivalókat.

Kérdésed van?

A foglalkozás vezetője: Szilágyi-Kovács Kata

Kérdés esetén keresd bátran!

Reméljük, találkozunk!

Jelentkezz itt, csak pár kattintás!